Reel Rush Slot är en spelautomat ifrån NetEnt som lanserades år 2013. Detta är med andra ord inte en av de nyaste slotarna i NetEnts breda sortiment, men trots att spelet funnits med i några år erbjuder det mängder av underhållning. Här spelar du på en spelplan med ett unikt upplägg som tar spänningen i spelet till nya nivåer. Som mest kan du dessutom vinna 480 000 mynt och till din hjälp har du både wilds och free spins!

Detta må vara en mycket enkel slot, men som NetEnt bevisat i tidigare produktioner (som till exempel Starburst) så är det ofta enklare slots som går hem bland folket. I Reel Rush Slot finns till exempel inga bonusspel eller häftiga funktioner, men detta gör ingenting. Spelet kretsar kring upplägget med den unika spelplanen och det räcker gott och väl för att underhålla spelaren. Självklart kan du även spela via mobilen om du gillar att ta spelandet med dig på språng.

Vinstlinjer och insatser

I Reel Rush Slot finns inga klassiska vinstlinjer – istället har NetEnt fyllt denna slot med vinstsätt, minst sagt. Om du lyckas låsa upp hela spelplanen aktiveras otroliga 3 125 vinstsätt, vilket verkligen kan få din spelkassa att växa! Hur du låser upp vinstsätten kan du läsa mer om lite längre ner i denna recension. Till en början spelar du på en spelplan i form av ett kors med 13 symboler totalt. Det finns totalt fem hjul och fem rader.

När det gäller insatser kan du satsa så lite som 5 kronor per snurr eller så kan du slå på stort och satsa 1 000 kronor per omgång. För att justera din insats väljer du helt enkelt en passande insatsnivå samt ett myntvärde. Det finns tio olika nivåer och myntvärdet sträcker sig från 0,01 till 0,20. Detta är en slot som passar de flesta, men främst dig som gillar att spela för lite mindre per omgång. Gränsen för maxinsats är trots allt ganska låg.

Symboler

Det är inte lätt att veta vilka symboler Reel Rush Slot bjuder på bara med hjälp av namnet. Här är det faktiskt söta frukter och karameller i vackra färger som spelar huvudrollerna. Några traditionella spelkortssymboler finns inte, vilket är ett plus enligt många. Utan dessa symboler liknar sloten mer ett vanligt spel än en spelautomat. Utöver de vanliga symbolerna finns även en wild-symbol som kommer i form av en gyllene stjärna med texten “wild”. Denna bör du verkligen hålla ögonen på.

Precis som vanligt har vissa symboler i spelet ett högre värde än vad andra har. I Reel Rush Slot är det frukterna som är värda allra mest. Den mest värda symbolen är den söta jordgubben, den belönar dig med 1 000 mynt om du lyckas snurra fram fem stycken. Därefter kommer en ananas, en citron, ett päron, en druva och ett plommon i den ordningen. De minst värda symbolerna är de goda karamellerna, där den lila är värd allra minst.

Bonusfunktioner

Nu till det viktigaste av allt och det som verkligen kan få det att klirra till i din plånbok – bonusfunktionerna. Reel Rush Slot är ett spel som är ganska sparsamt när det kommer till bonusfunktioner, men visst finns det några funktioner som skapar extra spänning. Först och främst finns en wild-symbol i spelet, denna kommer i form av en gyllene stjärna och precis som i andra slots kan den hjälpa dig att vinna genom att ersätta andra symboler. Wilds kan dyka upp överallt förutom på det första hjulet.

Nästa funktion är den mest intressanta i Reel Rush Slot. För varje vinst du snurrar fram aktiveras ett gratis re-spin, i samband med detta låses även en del av spelplanen upp och skapar fler vinstvägar. För varje vinst på rad kommer en bit av spelplanen att låsas upp tills du spelar på 5 hjul och 5 rader med 3 125 vinstsätt. Lyckas du aktivera hela spelplanen belönas du dessutom med 8 free spins. Självklart kan wild-symbolen även dyka upp i detta läge.

Sammanfattning

Det finns all anledning att testa Reel Rush Slot om du inte redan gjort det. Här spelar du med ett unikt upplägg där delar av spelplanen låses upp i samband med dina vinster. Till din hjälp har du wild-symboler som kan hjälpa dig att vinna enklare. Som mest kan du satsa 1 000 kronor per snurr, vilket inte alls är illa, och om du lyckas låsa upp hela spelplanen spelar du med 3 125 vinstsätt samtidigt som du belönas med 8 härliga free spins. Reel Rush Slot är ett spännande spel, men om du är ute efter mer avancerat innehåll bör du leta vidare. Här finns varken bonusspel eller häftiga funktioner. Det är dessutom inte ett spel för dig som gillar att satsa riktigt högt, då Reel Rush Slot erbjuder 1 000 kronor som maxinsats. Spelet går att hitta på de flesta casinon som erbjuder spel från NetEnt. Lyckas du låsa upp hela spelplanen och lämna spelet med maxvinsten? Testa Reel Rush Slot idag!