Hall of Gods Slot är en NetEnt-slot som lanserades på marknaden år 2010, vilket innebär att den har varit med i några år. Detta är dock ingenting som påverkar spelets popularitet, då detta är en av NetEnts mest kända slots någonsin! Anledningen till detta är knappast konstig – Hall of Gods Slot bjuder nämligen på en gudalik progressiv jackpott som verkligen kan få dina drömmar att gå i uppfyllelse. Här finns tre magiska jackpottar som kan bli dina om du har turen på din sida.

Utåt sett ser Hall of Gods Slot ut som vilket annat spel som helst. Du spelar på fem hjul och tre rader, precis som vanligt, och du har 20 fasta vinstlinjer. För att vinna enklare har NetEnt slängt in både vanliga wilds, expanding wilds och scatters. Temat i sloten är mycket vackert, trots att grafiken nästan har 10 år på nacken, och är självklart baserat på de nordiska gudarna. På hjulen kan du bland annat se Idun, Freya, Thor och Loki.

Vinstlinjer och insatser

Hall of Gods Slot spelas med 20 vinstlinjer som inte kan användas för att justera insatsen, då de är fasta. Alla linjer är alltså aktiva under varje snurr, vilket maximerar spelarens vinstchanser. Du spelar i vanlig ordning på 5 hjul och det finns 3 rader symboler. Upplägget är helt enkelt mycket likt andra slots i NetEnts breda spelportfölj. RTP i spelet är 95,3 %, vilket är ganska lågt om du jämför med andra slots, och volatiliteten klassas som låg/medel.

Insatserna i spelet ställs in enkelt med hjälp av kontrollpanelen under spelplanen. Minsta insats är så lite som 2 kronor och högsta insatsen är 500 kronor, vilket gör detta till en utmärkt spelautomat för den som gillar att spela med mindre insatser. Det är dessutom extra förmånligt med tanke på att du kan vinna jackpotten utan att satsa upp till 2 000 kronor per snurr. Det finns fem insatsnivåer i Hall of Gods Slot och ett myntvärde som sträcker sig mellan 0,01 – 0,50.

Symboler

Det går inte att ta miste på vilka symboler du kommer att få se i Hall of Gods Slot. Här har NetEnt baserat temat på den nordiska mytologin och använt de nordiska gudarna som symboler. Här kan du bland annat se vackra illustrationer av gudarna Odin, Thor, Loki, Freya och Idun på hjulen tillsammans med smycken, hammare, kistor och en och annan drake. Det som är extra positivt med just denna slot är att NetEnt skippat de vanliga spelkortssymbolerna.

Utan spelkortssymboler liknar detta spel mer ett datorspel än en slot, vilket många spelare garanterat uppskattar. De symboler du ska hålla extra utkik efter är såklart de olika gudarna, då dessa är värda allra mest. Om du lyckas snurra fram fem Odin-symboler kommer du bland annat att belönas med 4 000 mynt. De mindre värda symbolerna är de olika accessoarerna som de olika gudarna kan behöva. Utöver dessa symboler finns även en wild-symbol, en scatter-symbol och såklart den eftertraktade bonussymbolen.

Bonusfunktioner

Hall of Gods Slot mest eftertraktade bonus är såklart den progressiva jackpotten som växer i takt med att spelare lägger insatser i spelet. Det finns tre olika jackpottar som du kan vinna genom att snurra fram tre bonussymboler i form av en gyllene hammare, de aktiverar nämligen slotens bonusspel. Ju högre insats du spelar med, desto större chans har du att vinna bonusen. Utöver jackpottarna finns även en klassisk wild-symbol i form av en skrämmande drake som kan ersätta alla andra symboler (förutom bonus- och scatter-symbolen).

Denna wild-symbol har dock extra intressanta egenskaper. Om en wild dyker upp på hjul 2, 3 eller 4 kommer symbolen att expandera över hela hjulen när den är del av en vinnande kombination. Sist men inte minst finns en scatter som kommer i form av två korpar. Snurrar du fram minst tre sådana aktiverar du mellan 10 och 20 free spins. Under själva free spins-rundan aktiveras dessutom en multiplikator på x3 och du kan även återaktivera free spins-läget genom att få ytterligare 3 scatters.

Sammanfattning

Att Hall of Gods Slot är ett populärt spel råder det inga tvivel om. Trots att spelet varit med i nästan 10 år är det många spelare som lockas till spelet, tack vare dess spännande jackpottar. Här finns tre progressiva jackpottar som växer i takt med att spelare gör insatser. När du snurrar fram minst 3 bonussymboler har du chans att vinna dessa hisnande jackpottar. Dock är inte jackpottar det enda som Hall of Gods Slot har att bjuda på. Här finns även wilds, expanderande wilds och free spins som boostar dina vinstmöjligheter ytterligare. Om du gillar att spela med riktigt höga insatser bör du dock leta vidare – maxinsatsen i Hall of Gods Slot är så lite som 500 kronor. Du kan inte heller ställa in vinstlinjerna på egen hand, vilket många spelare kan tycka är lite tråkigt. Hur som helst är Hall of Gods Slot helt klart ett spel värt att testa. Möt gudarna och ta chansen att vinna den majestätiska jackpotten!