South Park: Reel Chaos Slot är en slot som är baserad på tv-serien med samma namn. Tv-serien som är uppe i hela 22 säsonger fortsätter att växa i populäritet och det var bara en tidsfråga tills någon skulle våga sig på att göra en slot av spelet. Skaparna av spelautomaten är storföretaget inom slots, NetEnt. Företaget är välkända för att våga sig på nya moderna koncept och funktioner i sina spel. Spelautomaten är en av många slots från företaget, som representerar filmer och serier.

Spelautomaten är uppbyggd av fem hjul placerade intill varandra och skapar tre rader. Du vinner i spelet genom att landa matchande symboler intill varandra på någon av de 20 fasta vinstlinjerna som är aktiverade under varje spel. Sloten följer ett sidotema i South Park universumet där karaktärerna i serien klätt ut sig och leker superhjältar och skurkar. NetEnt har lyckats otroligt bra med att få med den satiriska och mörka humorn som serien har i deras tolkning av spelet.

Vinstlinjer och insatser

Innan du ger dig iväg på en resa innehållandes skratt och spänning kan du ställa in vilken nivå spelet ska köras på. Spelet använder sig av 20 vinstlinjer som är fasta och är aktiva under varje spelrunda. Du kan däremot ställa in vilket värde mynten du spelar för ska ha. Värdet på mynten går att ställa in från 0.01 till 0.50. Det går även att ställa in antal mynt som spelas på varje vinstlinje från 1 till 10.

För att vinna i spelet gäller det att försöka få matchande symboler på någon av vinstlinjerna. Endast den högst betalande vinstlinjen varje runda ger utdelning. Symbolerna på vinstlinjerna ger endast utdelning om de matchande symbolerna är placerade från vänster till höger över vinstlinjen. Spelet har en “return to player” på 96,8 procent vilket är en hög siffra om vi jämför med andra slots på nätet. För att öka dina vinstchanser finns det flera bonusmoment som du kan låsa upp under spelets gång.

Symboler

På grund av temat i spelet har spelutvecklarna skapat en så lik tolkning av South Park tv-serien som möjligt. Detta har de även lyckats bra med där allt från röstspel, animeringar och grafik i spelet är identiskt med tv-serien. Symbolerna i spelet är i form av karaktärerna du hittar i tv-serien som handlar om superskurken Dr. Chaos. Symbolerna föreställer karaktärerna Cartman, Kyle, Stan, Kenny och Butters iklädda superhjälte- och skurkförklädnad. Symbolerna föreställer även kortlekssymboler i olika färger.

I avsnitten i tv-serien som spelet är baserade på är grabbarna utklädda till superhjältar som kämpar mot den onda Dr. Chaos som spelas av Butters. Symbolerna består av Cartman utklädd till superhjälten The Coon, Kenny som Mysterio, Stan som Toolshed och Kyle som Human Kite. Symbolerna är identiska med hur tv-serien är animerad och även röstspelet har utvecklarna lyckats otroligt bra med. Symbolerna är animerade stillbilder, där hela bilden rör på sig lite om den är med i en vinnande kombination.

Bonusfunktioner

South Park: Reel Chaos Slot innehåller många olika bonusfunktioner som sätter ett stort leende på dina läppar. Spelets wild-symbol finns som tre olika symboler: Human kite, The Coons rivmärken och symbolen som föreställer en mekanisk attrapp. Wild-symbolen finns på alla hjulen under huvudspelet och under Stans bonusspel. Wild-symbolen fungerar som substitut för alla övriga symboler förutom bonussymbolen. Cartmans stacked-wilds är en funktion där Cartman klättrar på hjulet och alla symbolerna på hjulet som Cartman klättrar över förvandlas till wild-symboler.

Kennys multiplier är en bonusfunktion som kan komma när som helst under huvudspelet. Bonusen ger dig multiplicerade vinster om du vinner och varierar från tre gånger till fem gånger vinstbeloppet. Stans multiplicerade re-spin är en bonusfunktion som kan komma under huvudspelet och resulterar i re-spins till du får en vinst. Kyles bonusfunktion kan aktiveras under huvudspelet och ger dig tre till fem overlay-wilds. Sista bonusen heter “mint berry crunch epic bonus spins” och aktiveras vid tre bonussymboler. Bonusen aktiverar ett bonusspel med multiplicerade vinster.

Sammanfattning

South Park: Reel Chaos Slot är en spännande och humoristisk slot som är utvecklad av spelföretaget NetEnt. Spelautomaten följer temat från South Park serien och är baserad på en rad avsnitt i serien som handlar om när grabbarna klär ut sig till superhjältar. NetEnt har lyckats otroligt bra med att efterlikna serien med allt från grafiken och röstspelet. Spelautomaten använder sig av fem hjul där du med hjälp av 20 fasta vinstlinjer ska försöka få matchande symboler för att vinna. Symbolerna i spelet förställer grabbarna utklädda till respektive superhjältekaraktär precis som i tv-serien. Övriga symboler är i form av kortlekssymboler i olika färger. Spelautomaten har en rad olika bonusfunktioner som ökar på dina vinstchanser medan du spelar. Bonusarna i spelet består av wild-symboler, stacked-wilds, multiplicerade vinster, re-spins, overlay-wilds och ett bonusspel. Spelautomaten är underhållande och lätt att sätta sig in i. Gillar du roliga slots med många olika bonusar som du kan låsa upp under spelet gång? Då borde du prova South Park: Reel Chaos slot.