I Piggy Riches Slot får du möta två svinrika grisar som lever sitt allra bästa liv. Inte nog med att de bor i en häpnadsväckande lyxig villa, de bjuder även på lyxiga fester där det skålas med skumpa! Här finns det pengar och rikedomar så det räcker och blir över. Bakom denna minst sagt intressanta slot ligger inga mindre än den svenska spelutvecklaren NetEnt och spelet släpptes år 2010. Dess ålder speglas på sätt och vis i grafiken, men den håller ändå måttet.

Här spelar du som vanligt på fem hjul och tre rader, men det som är lite ovanligt i denna slot är att det endast finns 15 vinstlinjer. Dessa är dessutom inte justerbara, vilket betyder att de inte kan användas för att justera insatsen. I övrigt är Piggy Riches Slot en ganska enkel spelautomat som erbjuder lite av varje – här finns både wilds och scatters som dessutom kommer med förmånliga multiplikatorer. Spelet är självklart även tillgängligt på mobilen för den som gillar att spela på det viset.

Vinstlinjer och insatser

Piggy Riches Slot har 15 vinstlinjer, vilket är ganska lite jämfört med många andra slots idag. Du kan dessutom inte justera din insats med hjälp av dessa vinstlinjer, eftersom de är fasta. Tyvärr kan detta anses vara en nackdel för vissa spelare som gärna använder vinstlinjerna för att skräddarsy sin insats. Vilka vinstlinjer som finns har du koll på till höger och vänster om spelplanen. I övrigt ligger RTP i Piggy Riches Slot på 96,38 % och volatiliteten räknas som medium.

Insatserna i spelet justerar du enkelt med hjälp av den smarta panel under spelplanen som NetEnt skapat. Här kan du välja mellan tio olika insatsnivåer och ange ett myntvärde som passar dig. Myntvärdet sträcker sig mellan 0,01 – 0,50. Piggy Riches Slot är förmodligen inte ett spel för riktiga storspelare, då maxinsatsen i spelet ligger på ynka 750 kronor. Som minst kan du dock spela med 1,50 kronor, vilket gör det till ett passande spel för de med liten plånbok.

Symboler

Piggy Riches Slot bjuder på en hel del häftiga symboler. Detta är en slot baserad på ett tema om rika grisar, så självklart kan du förvänta dig en hel del lyx. På hjulen ser vi bland annat de klassiska spelkortssymbolerna, A, J, Q, K och 10, dock utsmyckade i guld och vackra juveler. Utöver dessa symboler hittar du även en rad viktiga accessoarer som varje rik gris behöver, så som överfyllda plånböcker, säckar med rikedomar, gyllene kreditkort och nycklar till lyxvillan.

Trots att detta är ett spel som fullständigt svämmar över med rikedomar och pengar, så finns det faktiskt vissa symboler som är värda lite mer än andra. Det är dessa symboler du helst vill skapa vinster med, eftersom du då kommer att bli rikligt belönad. Den mest värda symbolen är säcken fylld av mynt och andra värdesaker – denna ger dig 2 000 mynt om du lyckas landa fem stycken. De minst värda symbolerna är i vanlig ordning spelkortssymbolerna, där 10:an är värd minst.

Bonusfunktioner

Bonusfunktionerna i denna minst sagt lyxiga slot är färre än vad man kan tro. Här finns till exempel inget bonusspel, men samtidigt har denna slot några år på nacken så det är ändå helt förståeligt. I Piggy Riches Slot är det scatters och wilds som ligger i fokus. Vi börjar med att titta närmare på wild-symbolen, som kommer i form av den rike grisherren i spelet. Denna symbol kan precis som vanligt hjälpa spelaren att skapa vinster genom att agera substitut för andra symboler.

Vinster med wilds kommer dessutom med en multiplikator på x3. Den enda symbolen wilds inte kan ersätta är scatter-symbolen. Scatter-symbolen i spelet känner du igen som den rika grisfrun, som är utsmyckad ifrån topp till tå. Om du får minst tre sådana symboler på en vinstlinje aktiverar du slotens free spins. Hur många free spins beror på hur många scatters du får, men som mest kan du få hela 2 stycken. I detta bonusläge aktiveras dessutom en multiplikator upp till x6!

Sammanfattning

Piggy Riches Slot är ett spel du kanske inte hört talas om förr. Detta är ett ganska gammalt NetEnt-spel, men visst är det underhållande ändå! Temat är intressant på många sätt och baseras på det rika grisparet som har fått alla sina drömmar om rikedom att gå i uppfyllelse. I denna roliga och unika slot kan du ta del av grisarnas oändliga rikedomar och till din hjälp har du både wilds och scatters som båda kommer med förmånliga multiplikatorer. Det finns mycket som är underhållande med denna slot, men tyvärr erbjuds varken bonusspel eller häftiga funktioner. Om du gillar att spela med riktigt stora insatser bör du också se dig om efter ett annat spel – i Piggy Riches Slot är maxinsatsen nämligen ynka 750 kronor. I övrigt är detta helt klart ett roligt spel, som dessutom fungerar både i mobil, surfplatta och dator. Bli vän med grisparet och se om deras rikedomar kan smitta av sig på dig!