I den här sloten ska du bli en vinnare med hjälp av några kampsportsspecialister. De är fem till antalet och du kommer att möta dem lite här och där på hjulen. Där finns även en trollkarl som ser farlig ut men som inte alls är det, han är din vän på din väg mot att bli en fullärd Kung Fu-mästare. Du kommer även att få njuta av stacked wilds, free spins och slumpmässigt tilldelade multiplikatorer från x2 till x5.

NetEnt släppte Thunderfist redan 2012 men spelet är fortfarande populärt. Kanske beror det på temat som handlar om kampsport, de små slagskämparna som kommer upp på hjulen är väldigt söta och skrämmer nog inte någon. Det är i alla fall dessa söta typer som ger dig vinster. Får du fem i rad av den högst betalande av dem på någon av de 243 vinstvägarna vinner du 500 mynt. Den högsta vinsten är riktigt saftig med sina 1 215 000 mynt.

Insatser och vinstlinjer

NetEnt har valt att skrota de vanliga vinstlinjerna i denna slot och i stället erbjuda dig 243 fasta vinstvägar. Det går till så att om du får tre eller flera likadana symboler på hjul som är intill varandra så har du fått en vinst. Kravet är att den första symbolen ska finnas på det första hjulet. Det ger dig oanade vinstmöjligheter då du dessutom har en stacked wild som täcker ett helt hjul till din hjälp. Med hjälp av multiplikatorer kan det bli mycket pengar.

Insatserna kan du reglera så att du kan spela på exakt den nivå du vill och har råd med. Du reglerar med myntvärde och insatsnivå. Myntvärdet är satt att börja vid 0,01 och sluta vid 0,50. Insatsnivån går från 1 till 10. Då din insats görs beräknas den multiplicerad med 25 som om det fanns 25 insatslinjer, det gör att den lägsta insatsen i denna slot blir 2,50 kronor för ett snurr medan den maximala blir 1 250 kronor för en omgång.

Grafik och symboler

Av de tre typer av symboler som finns i sloten är två typer betalande symboler och en sort är specialsymboler som ska hjälpa dig att dra runt spelet och öka dina vinstchanser. De lägst betalande symbolerna är spelkortssymbolerna från 10 till A, får du fem på hjulen intill varandra betalar samtliga av dessa symboler 25 mynt. De är utförda på ett sätt som gör att de ska se ut att vara gjorda av bambu, vilket passar fint till slotens tema.

Här finns sedan fem fighters som betalar bättre. Snubben med rött pannband ger dig 100 mynt vid fem lika, flickan i lila betalar 75 stycken mynt. Sedan kommer en äldre veteran, en flicka klädd i blått och en guldfärgad kille som alla betalar 50 mynt. Den tredje typen av symbol är trollkarlen (wild-symbolen) som alltid kommer i helfigur och täcker ett helt hjul. Han kan komma på vilket hjul som helst och kan faktiskt dyka upp på alla hjulen samtidigt. Då blir det garanterat stora vinster.

Bonus- och specialfunktioner

Thunderfist Slot tillhör de enklare modellerna av videoslotsen. Tyngdpunkten i spelet ligger på att få free spins, så många som möjligt, och väl där att få så höga multiplikatorer som möjligt. Vi har här tre bonusfunktioner. Spelets wild är den gamla trollkarlen som alltid kommer staplad och täcker ett helt hjul, vilket som helst. Han kan komma på flera hjul på en gång. Spelets scatter som är en gonggong med ett drakmönster på är den symbolen som ger dig free spins.

Tre scatters ger dig 10 free spins, fyra scatters ger dig 15 free spins och slutligen så får du hela 20 free spins om du lyckas få fem scatters spridda på hjulen. I rundan med free spins får du även en slumpmässig multiplikator på dina vinster. Varje gång du vinner kommer x2, x3, x4 samt x5 skrivet i kalligrafi upp på skärmen, tre av dessa plockas bort och endast en blir kvar och det är din multiplikator för den senaste vinsten.

Sammanfattning

Thunderfist är en relativt enkel videoslot utgiven av NetEnt år 2012. Den har fem hjul och dessa visar vardera tre rader av spelets symboler. Det finns inga traditionella vinstlinjer utan NetEnt låter dig vinna på 243 olika sätt. Du behöver bara få tre eller flera lika symboler på hjulen intill varandra för att få en vinst, förutsatt att kombinationen har sin första symbol på det första hjulet. Thunderfist är anpassad för att kunna spelas i mobiltelefon och på surfplatta. Temat är fem Kung Fu-kämpar som tillsammans med spelkortssymboler ska bilda vinnande kombinationer. Det är en stor fördel att komma till bonusspelet som är en free spins-runda med upp till 20 free spins och en slumpmässig multiplikator på max x5. Grafiken är godkänd och spelet fungerar bra. Några animationer håller intresset uppe då spelet inte avbryts av något egentligen. Det blir ganska enahanda och visst hade ett bonusspel som inte varit free spins piggat upp. Dock är det en slot som är värd att prova på!